arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

surf

Victor Rosario vinder Heavy Agger


DSRF skriver: I øredøvende, tunge Black Sabbath-guitarriffs vandt Victor Rosario den omtalte Heavy Agger-læddervest, da det tredje stop på den danske surftour, Heavy Agger surfkonkurrencen, blev afviklet i 1 til 1,5 meter bølger med lette offshores. – Jeg kender ikke til det endelige resultat endnu, men jeg er tilfreds med min præstation i dag, sagde Victor Rosario inden offentliggørelsen af konkurrencen resultater. Victor Rosario dominerede fra begyndelsen af konkurrencen med sine præcise backside hacks og...

af Nick Sturm

8 år siden


DSRF skriver:

I øredøvende, tunge Black Sabbath-guitarriffs vandt Victor Rosario den omtalte Heavy Agger-læddervest, da det tredje stop på den danske surftour, Heavy Agger surfkonkurrencen, blev afviklet i 1 til 1,5 meter bølger med lette offshores.

– Jeg kender ikke til det endelige resultat endnu, men jeg er tilfreds med min præstation i dag, sagde Victor Rosario inden offentliggørelsen af konkurrencen resultater.

Victor Rosario dominerede fra begyndelsen af konkurrencen med sine præcise backside hacks og generelt overbevisende surfing, der viste et konsistent niveau af speed, power og flow.

– Det var ret sjovt i dag, bølgerne var ikke så gode, men det var sjovt. Man kunne lave nogle turns og det regnede ikke så meget – en god dag, sagde Victor Rosario.

En international og tæt duel

Finalen var en tæt duel mellem Victor Rosario og tyske Jonas Bronnert, da kun omkring et enkelt point adskilte de to surfere.

– Man vil gerne performe på et højt niveau, når man når langt i konkurrencen, men ved finalen var bølgerne meget svage, og det var meget svært, men man må jo tage det, man kan få, siger Victor Rasario.

Den tyske Jonas Bronnert var koncentreret fra konkurrencens første runde, men han måtte se sig besejret af den lille Victor Rosario, der er en af Danmarks bedste surfere for tiden, men oprindeligt kommer han fra Den Dominikanske Republik.

Finalens tredjeplads gik til Finn Springborn, der også kommer fra tyskland og det danske ungdomstalent, Christoffer Holler, indtog fjerdepladsen.

Flæskesteg og tung metal

Efter konkurrencen stod den på flæskesteg, kartofler og brun sovs ved det lokale spisested i Havgasserne i Agger, hvor vinderne af mens open-, women open-, junior-, senior- og longboard kategorien blev kåret.

Der blev drukket fadøl fra Thy i nogle timer inden holdet bevægede sig videre til det berygtede Heavy Agger musikarrangement.

Livemusikken var desværre forbi, da surfere, dommere og arrangører ankom til De Sorte Huse, hvor musikarrangementet fandt sted, og hvor Volbeats hurtige, mainstream heavy-tunes overdøvede det lille hus.

Foran scenen, hvor der netop havde været koncert, stod nogle inkarnerede heavyentusiaster med langt hår i ført læderjakker og -støvler og svang med håret, mens smøgen sad i venstre hånd og øllen i den højre.

Vellykket

Alt i alt var det et event, der gik godt og blev afviklet i forhold, der tillod performance-surfing.

Der var en god stemning ved stranden, og Dansk Surf og Rafting Forbunds uddannede dommere leverede et gedigent stykke arbejde sammen med de frivillige kræfter, der også var med til at bære konkurrencen.

– Jeg synes, at det var tæt på en perfekt konkurrence med både dønninger og fralandsvind – det var en rigtig god efterårsdag. Det lette vejr gjorde også, at tilskuerne kunne være tilstede under hele konkurrencen, siger Kasper Brix, arrangør.

RESULTATER HEAVY AGGER:

Mens open:

1. Victor Rosario

2. Jonas Bronnert

3. Finn Springborn

4. Christoffer Holler

Longboard open:

1. Morten Duus

2. Rasmus Fejerskov

3. Vahine Itchner

4. Alexandra

Senior open:

1. Victor Rosario

2. Mads Ejstrup

3. Alexander Turøy

4. Sven Hansen

Womens open:

1. Linn Birnbo

2. Maria Andersen

3. Vahine Itchner

4. Alexandra

Junior open:

1. Chistian Andersen

2. Christoffer Holler

3. Robert Storm