Rasmus Øgelund vinder DM i freestyle

Uge 42 er ugen hvor de danske mesterskaber i Freestyle og Wave, indenfor windsurfing, bliver afholdt.

I år var vejret dog desværre ikke med arrangørerne. En kraftig storm ramte Klitmøller og omegn i løbet af tirsdag og onsdag, men da stævnet først skydes igang torsdag måtte arrangørerne se sig forbigået af vejrguderne. Ikke desto mindre lykkedes det stævneledelsen, igennem ihærdigt arbejde og en optimistisk tilgang, at få afholdt både freestyle Junior og freestyle A.

Andreas Larsen varmer op til DM i Hanstholm

Torsdag morgen blev der kaldt til skippermøde på Ørhagen, selvom forventninger var lave og ikke mange troede på mulighed for at afvikle stævnet, trådte formanden Lars Helmersen i karakter, og sendte tropperne mod Krik. Trods regnen skyllende ind over den jyske vestkyst var humøret højt og sejlerne begyndte at rigge deres største sejl til.

Snart efter blev junior rækken afviklet med enormt højt niveau, og masser af glade smil. A rækken blev sendt på vandet, men nåede dog kun til semi-finalen hvor Andreas Larsen skulle møde Martin Sørensen, ligeledes stod Nikolaj Frandsen overfor Rasmus Øgelund. Således måtte spændingen vente til vejrguderne igen bød op til dans.

Martin Sørensen var efter langtids fravær tilbage på freestylebrættet

Lørdag skulle vise sig at være dagen hvor ledelsen igen havde heldet med sig. Andreas Larsen trak det længste strå i kampen mod Martin Sørensen, ligeledes gjorder Rasmus Øgelund, da han og, klubkammerarten og træningsmakkeren, Nikolaj Frandsen stødte sammen i semifinalen.

Nikolaj Frandsen viste god stil til DM

I finalen var det nu Andreas Larsen mod PWA aktuelle Rasmus Øgelund, om det var erfaringen fra PWA der gjorder at Rasmus trak det længste strå er ikke til at sige, men efter finalen var afviklet kunne Rasmus Øgelund hæve armene og kalde sig dansk freestyle champ!

Rasmus Øgelund vinder DM i Freestyle

I loosers finale endte Martin Sørensen foran Nikolaj Frandsen.

Et stort tillykke til Rasmus Øgelund herfra.

 

Foto credit: DBO / Niklas Larsen

Tilbage til blog