arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

surf

Rapport fra Red Bull Soulwave 2012


Med noget nær perfekte vind- og bølgeforhold og surfere, der var rejst helt fra Cran Canaria for at deltage, var der lagt op til et brag af en surfdag i lørdagens Red Bull Soulwave konkurrence. Efter en chill dag i solen fredag med Bordfodbold turnering og anden alternativ underholdning blev stævnet lørdag morgen for alvor sparket i gang. Der var indkaldt til skippermøde kl 0800, hvor man valgte at køre første runde af SUP konkurrencen...

af Redaktionen

10 år siden


Med noget nær perfekte vind- og bølgeforhold og surfere, der var rejst helt fra Cran Canaria for at deltage, var der lagt op til et brag af en surfdag i lørdagens Red Bull Soulwave konkurrence.

Efter en chill dag i solen fredag med Bordfodbold turnering og anden alternativ underholdning blev stævnet lørdag morgen for alvor sparket i gang. Der var indkaldt til skippermøde kl 0800, hvor man valgte at køre første runde af SUP konkurrencen om formiddagen for så at skifte til Windsurfing over middag.

Det stod tidligt klart, at det var Casper Steifart og Sebastian Kornum, der styrede showet i de indledende SUP heats. Men der var også andre spillere på banen, bland andet Caspers lillebror. Man havde valgt at holde de indledende heats i Klitmøller bugten, som bød på offshore vind og bølger på en halv til halvanden meter. Kvartfinalerne i SUP bliver afholdt søndag, hvor vinden skulle lægge sig og dermed giver gode forhold til at afvikle det sidste af SUP konkurrencen.

Over middag blev det tid til windsurfingen. Forholdene var tæt på perfekte med vind mellem 4,2 og 5,0 m/s og bølger på 1,5-3 meter. Efter første runde herskede der ingen tvivl om, at finalen skulle stå mellem Kenneth Danielsen, Klass Voget, Mads Bjørnå og Leon Jamar, der alle tre var ”on fire”. I en lidt faldende vind hvor to waverides og et hop var tællende, var det Kenneth Danielsen der med sine powerfulde cutbacks savede sig til en sejr.

Foruden de fire finalister var det i det hele taget et stærkt felt af sejlere, der var mødt op til windsurfing. Fra Tyskland var Klass Voget rejst helt fra Gran Canaria for at deltage. Lars Gobich, Leon Jamar m.fl. havde også valgt at tro på den lovende vejrudsigt. Danmark var stærkt repræsenteret med blandt andet Kenneth Danielsen, Mikkel Asmussen, Sebastian Kornum, Mads Bjørnå, Robert Sand, Lars Petersen.

Windsurfkonkurrencen blev afholdt ud for det nye Klubhus, der er placeret yderst på Ørhagevej og giver perfekte betingelser for afvikling at windsurfing stævner.

Om aftenen stod den på Red Bull fest i Vorrupør, som på ingen måde var kedelig og sikkert har været en svær fristelse for de deltagere, der stadig er med i SUP konkurrencen.