Postkort fra Bølgecamp

Vi har modtaget et postkort fra Vestafrika, hvor otte kridhvide danskere lige nu boltrer sig i de senegalesiske bølger på den første forårstur med Bølgecamp.

 

”Vi er kommet ned til stort set tomme bølger, fordi højsæsonen hernede er ved at være ovre,” fortæller arrangør Sofie Kyed, der sammen med Bølgecamp tager forskud på sommeren under Afrikas sol på tomme rene linjer af bølger.

 

 

Højsæsonen i Senegal er vintermånederne, fordi landet typisk tiltrækker de bedste surfere, og om vinteren er bølgerne størst. Men lige nu i udkanten af vinteren er bølgerne stadig store – men ikke farligt store. Der er derfor rigeligt med bølger til den danske gruppe, der både består af nybegyndere og øvede surfere.

 

Det er rart at komme uden for sæson, for så er der ikke så mange mennesker, og bølgerne er passende størrelse.
– Cecilie Birch

 

 

 

Forholdene er perfekte, fordi der er både små og store bølger, og så kan man selv vælge, hvilke man tør tage. Så lærer man at kende sit niveau
– Emilie Kvistbjerg

 

Udsigt til verdens up-coming stjerner
En anden årsag til, at bølgerne på f.eks surfspottet Ngor Island er tomt, skyldes, at nogle af verndes bedste surfere kom til Senegal samtidig med Bølgecamp.

Der bliver nemlig afholdt en afdeling af kvalifikationen til den anerkendte surfkonkurrence World Surf League.

 

Hvad er Bølgecamp?

Bølgecamp har arrangeret rejser til Senegal siden 2015 og har i år udvidet, så der nu er to ture årligt. En i foråret og en i efteråret. Næste tur er fra d. 8 – 16 november 2019.

Du kan læse mere om Bølgecamp her og følge med på Instagram @boelgecamp.dk

 

Tilbage til blog