arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

surf

Pleasant er rykket til vestkysten i jagten på den rå natur, bølger og blæsten


Vi kender dem som bagmændene i butikken med nogle af de mest kulørte skjorter på Nørrebro – ja velsagtens i hele København. Men covid-19 og en ændring i rejseplanerne fik fire gode venner til at rykke en tur til vestkystens surf perle – Vorupør. De fem venner Rasmus, Marc, Loreena, Jonathan og Katinka så muligheder frem for begrænsninger, da pandemien gjorde internationale fremtidsplaner umulige. De fem sagde deres jobs op i København og tog op...

Vi kender dem som bagmændene i butikken med nogle af de mest kulørte skjorter på Nørrebro – ja velsagtens i hele København. Men covid-19 og en ændring i rejseplanerne fik fire gode venner til at rykke en tur til vestkystens surf perle – Vorupør.

De farverige skjorter fra Pleasant // Foto: Marc Berliner

De fem venner Rasmus, Marc, Loreena, Jonathan og Katinka så muligheder frem for begrænsninger, da pandemien gjorde internationale fremtidsplaner umulige. De fem sagde deres jobs op i København og tog op til den rå natur og skønhed på vestkysten for at åbne en café/surfshop – The Break Café. Et stort kontrast til den travle hverdag i en storby.

Udover at være både en café og surfshop fungerer The Break også som yoga-udbyder. På alle måder udstråler og også tilbyder stedet præcis, hvad det er – et break.

The break // Foto: Marc Berliner
Solen nydes uden for the break // Foto: Marc Berliner

Vi var på besøg på sommerens måske mest blæsende dage, og vi fik derfor set vestkysten fra sin bedste (og mest rå) side. Med bølger på op til 9 ft. og en blæst der på få timer havde ødelagt teltet, som det ellers var meningen, der skulle soves i, lagde vi hårdt ud. Det er her heldigt, at riders.dk kunne alliere sig med ejerne af Break, som kunne stille deres lade/garage/pulterum/yogastudio til rådighed til tre trætte og vindblæste piger.

Når der ikke var surf på dagsordnen blev det meste af tiden brugt på Break. Stedet laver så god kaffe, at man simpelthen ikke har lyst til at gå derfra igen. Og når kaffen så bliver lidt for kedelig, blev der disket op med Thy pilsner, diverse eksotiske cocktails, brætspil og fest.

Bølgerne er kun få 100 meter fra caféen // Foto: Marc Berliner
De har endda helt styr på deres latte-art // Foto: Marc Berliner

Som ejerne bag The Break selv har udtrykt det, skulle stedet netop give både de lokale, sæsongæsterne og turisterne en mulighed for at tage en pause i æstetiske rammer, hvor der kun er kvalitetsvarer, og i stort omfang også lokale varer, på menuen. Med fokus på bæredygtighed, kultur og kvalitet både i henseende til surfshoppen og caféen, er stedet den perfekte pause fra vestkystens sol og blæst.

Riders.dk håber bestemt, at stedet vil holde åbent længe efter covid-19 (forhåbentligt) slutter, og ser frem til fremtidige break-fasts, Thy pilsnere og brætspil, når vi skal besøge vestkysten. Vi nærer (ligesom ejerne) også et lille håb om, at stedet kunne udvides til et hostel/bed & breakfast, så teltet kan blive hjemme næste gang.

Besøg Break på deres hjemmeside: https://www.thebreakcafe.dk eller på deres adresse: Vesterhavsgade 122, 7700 Thisted.

Alt er gode vibes på the break i Vorupør // Foto: Marc Berliner