arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

surf

Kitetur til Tarifa


Årets kiteferie gik i år til Tarifa i Spanien. Få tips og tricks til et af Europas mest vindsikre områder. Vi havde med vilje planlagt turen til start marts. Det er starten af sæsonen i Tarifa, og dermed ikke så crowdet. Det skulle vise sig at være en god idé. Tarifa Tarifa er en forholdsvis lille kystby med ca 18.000 indbyggere. Det er den sydligste by i Europa med kun 15 km over Gibraltarstrædet til...

af Kjetil Juel Christensen

3 år siden


Årets kiteferie gik i år til Tarifa i Spanien. Få tips og tricks til et af Europas mest vindsikre områder. Vi havde med vilje planlagt turen til start marts. Det er starten af sæsonen i Tarifa, og dermed ikke så crowdet. Det skulle vise sig at være en god idé.

Lagoonen
Lagoonen ved Valdevaqueros

Tarifa

Tarifa er en forholdsvis lille kystby med ca 18.000 indbyggere. Det er den sydligste by i Europa med kun 15 km over Gibraltarstrædet til Afrika. Her er generelt meget vind, hvilket de mange vindmøller også bekræfter. Altså et perfekt sted hvis man godt kan lide at kitesurfe. Fra Aalborg kan man flyve direkte til Malaga. Herfra er der små 2 timers kørsel. Det er dermed en overkommelig tur, selv for nordjyder.

Afrika
Udsigt til Gibraltarstrædet og Afrika

Levante

Vinden i Tarifa er meget ofte offshore vind ( kaldet Levante i Tarifa). I Tarifa by er pladsen, hvor man kan surfe i fralandsvind meget begrænset. Derfor var det en kæmpe fordel at være der så tidligt på sæsonen. Vi oplevede flere dage at have det berømte spot Balneario for os selv. Vi havde vind 5 ud af 6 dage, hvilket må siges at være godkendt. I fralandsvind kan man også surfe længere nede ad kysten ved Los Lances og ved Valdevaqueros. Ved sidstnævnte er Levante vinden endda cross-onshore, men også knap så stærk som ved Tarifa. Vi oplevede stor forskel i vindstyrke, når vi kørte til andre spots. Vejret var godt med 18-25 grader om dagen. Om aftenen blev det dog koldt, så vi måtte have lange bukser, trøje og jakke i brug.

Balneario
Balneario for os selv

Maden

Der er masser af restauranter i Tarifa. Da det var starten af sæsonen, var det ikke alle restauranter der havde åbent, men der var rigeligt at vælge imellem. Maden var rigtig god og priserne fornuftige.

Mad
Spareribs i Tarifa

Hvem er det for

Tarifa kan anbefales til den mere erfarne surfer, da vinden for det meste er offshore. Der er dog masser af kiteskoler, så det kan lade sig gøre for nybegyndere. Der er rescueboats, så man ikke ender et sted i Atlanterhavet, hvis der skulle ske et uheld.

Gutterne
Gutterne ved lagoonen
Marc og æsel 1
Marc og æsel

Der kommer senere en video fra turen senere. Stay tuned:)

Kenneth
Kenneth
Jakob
Jakob
12m loop
Kjetil
Marc
Marc