arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

surf

International sportsdomstol afgør hvilket forbund SUP hører under


Dansk Surf & Rafting Forbund oplyser at CAS (Court of Arbitration for Sport), der er den international sportsdomstol har fældet dom i sagen om hvilket forbund SUP (Stand Up Paddle) officielt hører under.    I omkring fire år har der været uenigheder om hvorvidt SUP hørte under International Canoe Federation (ICF) eller International Surfing Association (ISA), hvor sidstnævnte er Dansk Surf & Rafting Forbunds moderorganisation. Striden drejer sig om hvem der har rettighederne til at...

af Jens Peter Frederiksen

2 år siden


Dansk Surf & Rafting Forbund oplyser at CAS (Court of Arbitration for Sport), der er den international sportsdomstol har fældet dom i sagen om hvilket forbund SUP (Stand Up Paddle) officielt hører under. 

 

I omkring fire år har der været uenigheder om hvorvidt SUP hørte under International Canoe Federation (ICF) eller International Surfing Association (ISA), hvor sidstnævnte er Dansk Surf & Rafting Forbunds moderorganisation. Striden drejer sig om hvem der har rettighederne til at organisere og repræsentere SUP inden for den Olympiske bevægelse. CAS har afgjort at SUP hører under ISA.

 

Hos Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) er man glade for beslutningen, da det giver mulighed for at ISA sammen med nationalforbund, som DSRF, at forfølge ambitionerne og mulighederne for at få optaget SUP i store internationale sportevents i IOC regi. Her vil det ultimative mål selvfølgelig være at få SUP introduceret som en del af det olympiske program. Hvis det lykkedes, bliver det tidligst til legene i Paris i 2024 eller i Los Angeles i 2028.

 

DSRF pointerer yderligere at vi i Danmark har et verdenklasseniveau både hos etablerede og yngre SUP atleter og forbundet ser frem til at i nær fremtid at kunne sende DSRF atleter til store sportsbegivenheder, ud over EM og VM.

 

Kilde: CAS afgør: Stand Up Paddle (SUP) hører til under surf forbundet