arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

surf

Feel the Freedom vinder filmfestival


Feel the Freedom vandt førstepræmien ved Cold Hawaii Film Festival I sidste weekend kulminerede en måneds filmarbejde, da Jan Laumark og Lakor vandt førstepræmien ved Cold Hawaii Film Festival. Dermed kunne han og sit crew også fylde lommerne med de 8000 kroner, der var sat på højkant til den bedste filmfestivallens bedste film. – Vi var så heldige at vinde. Det må have været meget tæt løb, for der var virkelig nogle velproducerede film i...

Feel the Freedom vandt førstepræmien ved Cold Hawaii Film Festival

I sidste weekend kulminerede en måneds filmarbejde, da Jan Laumark og Lakor vandt førstepræmien ved Cold Hawaii Film Festival.

Dermed kunne han og sit crew også fylde lommerne med de 8000 kroner, der var sat på højkant til den bedste filmfestivallens bedste film.

– Vi var så heldige at vinde. Det må have været meget tæt løb, for der var virkelig nogle velproducerede film i blandt, siger Jan Laumark.

[vimeo 125443773 w=500 h=281]

Feel the Freedom from Cold Hawaii Film Festival on Vimeo.

På kant med klicheen

Feel the Freedom og handler om den yogadyrkende, bærsamlende naturmand, Morten Sander, der drømmer sig væk fra storbyen.

– Morten er høj, har langt perfekt hår, blå øjne, hvide tænder, laver mad i skoven, dyrker yoga og surfer, siger Laumark.

Morten Sander står i storbyens trafik og mylder og med lukkede øjne dagdrømmer han sig ud i fantasien.

Han forestiller sig, at han er alene i skoven i sit telt.

Morten Sander kravler ud af teltet for at lave morgenkaffe over den åbne ild, og i slow og med lensflares vandrer han igennem den bløde skovbund på vej ud til havet med meditativ musik i baggrunden.

Når Sander kommer til stranden begynder han at strække sig ud i yogastillinger, og det stereotypiske billede af den moderne, grønne surfer sejrer i stor stil.

Men heldigvis kommer den energirige, tekniske performer, Victor Rosario i syne, og det rolige surf-naturbillede bliver brudt.

Det erstattes af det udtryk, vi kender fra  blandt andet WHO IS J.O.B., hvor airs, tube og power hacks akkompagneres af hårde elektroniske riffs.

Med Rosario får Feel the Freedom sin kant, men det er en kant, der ikke ville komme i syne uden Morten Sanders mindfullness in the woods.

– Da vi begyndte at skyde tenderede det hele lidt til en kliche. Derfor smurte vi ekstra tykt på, og af samme grund præsenteres Victor Rosario, som han gør, for at understrege at vi var klar over klichéen, siger Jan Laumark.

Præmier og priser:

Bedste film:

 1. Feel the Freedom, Jan Laumark
 2. The Foamclimb Mammal, Hans Højte Augustenborg
 3. Forever Young, Martin La Cour

Bedste manøvre:

 • Peter Steinfath, Forever Young

For at surfe på en softtop ved Fishermens Corner:

 • Daniel Henriksen, Road to the the Soft top

Bedst skuespil:

 • Peter Emil Højlund, Great Dane One – Gold in Cold Hawaii

2 Længste bølger:

 • Pernille Isaksen & Paular Werner Ahlers, Euphoria

Bedste udenlandske film:

 • Cold Hawaii, Alex Mercader

Bedste originale historie:

 • Road to the Soft Top, Nicotine Enriquez Production

Brug af green screen:

 • Road to the Soft Top, Nicotine Enriquez Production

Bedste wipeout:

 • Morten Sander, Feel the Freedom