Australiens regering dræber 68 hajer

Siden januar har den Australien dræbt 68 hajer i forbindelse med deres anti-haj program

I et forsøg på at komme de sidste 3 års mange fatale hajangreb til livs har Australien fanget og dræbt 64 tigerhajer og fire kortfinnet makoer som et led i deres hajprogram. Det skrev Surfline.com i lørdags.

Forlænges med tre år

Programmet, der hedder ”Shark Hazard Mitigation Drum Line Program”, som har kørt i omkring et halvt år, forlænges nu med yderligere tre år. Det Vestilige Australiens største surfing organisation, Surfing WA, støtter desuden programmet, der fanger og dræber hajer på mere end tre meter ved de mest populære strande.

Slagteriet sker via 72 flydende tønder, der dækker 200 kilometer af Det Vestlige Australiens 200.000 kilometer lange kystline. Tønderne har to liner påsat, hvor en sidder fast i havbunden, og den anden har en hajkrog med et halvt kilo madding siddende fast i sig. Den er denne som hajerne bider på, og er de over tre meter, dræbes de.

Delte meninger

I Surflines artikel er der delte meninger blandt surfere i Gracetown, en by, hvis kystlinje er beskyttet af tønderne.

En fortæller, at der har været tre fatale hajangreb inden for to kilometer fra hans hus de sidste ti år, og hans fire børn, der alle surfer, ønsker han er i sikkerhed, når de er i vandet.

En anden fortæller i Surflines artikel, at det er desillusioneret, at tro at et par dræbte hajer, vil gøre vandet mere sikkert for nogen.

Der er også en, der er urolig over, hvor tæt tønderne egentlig er på land. Efter sigende skulle de være omkring en kilometer fra kysten, men denne person beretter, at tønder faktisk er meget tæt på kysten, og på den måde lokker de måske bare hajerne tættere på menneskerne.

Tilbage til blog