arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

surf

Anmeldelse – Let’s Be Frank


Mandag aften inviterede Nouvague på tre stærke surf film i Grand Teaterets store sal. Her blev publikum budt på longboarding, big wave surf og en omgang action, som man ellers kun møder i Quentin Tarantinos film. De to kortfilm Contrast og Bruce Gold beskriver begge, på en charmerende måde, den dedikation, som ligger bag sporten, og de fungerer som en god opvarmning til aftenens hovedfilm – Let’s Be Frank.     Contrast – waves are waves...

af Jonatan Skogberg

6 år siden


Mandag aften inviterede Nouvague på tre stærke surf film i Grand Teaterets store sal. Her blev publikum budt på longboarding, big wave surf og en omgang action, som man ellers kun møder i Quentin Tarantinos film. De to kortfilm Contrast og Bruce Gold beskriver begge, på en charmerende måde, den dedikation, som ligger bag sporten, og de fungerer som en god opvarmning til aftenens hovedfilm – Let’s Be Frank.

 

Victor David Rosario – Foto // yooowe

 

Contrast – waves are waves

I Contrast følger vi Cold Hawaiis Victor David Rosario, når han giver den gas på de caribiske og danske bølger – hvor både temperaturen og påklædningen er en meget stor kontrast. Efter, at vi som publikum, er blevet fodret med smukke drone billeder og dragende surf, konkluderer filmen, at “waves are waves and you get the same warm feeling, when you ride them”. Om dagen enten byder på kolde eller varme bølger, så bekræfter denne film, at den gode bølge findes i mange afskygninger.
RidersdkLogostars3

 

 

Bruce Gold – Foto // Zigzag Surf Magazine

Bruce Gold – en levende legende

‪Den samme kærlighed til surf møder vi i filmen Bruce Gold, der med undertitelen The last of the great surfing hippies rammer hovedet på sømmet. Her møder vi Hr. Golds, der med sin skæve personlighed drager tilskuerne ind i et univers og en hverdag, hvor dagens måltid er de fisk, han selv kan fange, og hvor nætterne bliver spenderet under åben himmel. Han betegner sig selv som en hobo, men udefra set ligner han en vaskeægte surfer dude på 70 år. Hans tilbagelænede stil på longboardet og den ranglede krop er en underholdende kontrast til J-bays massive bølger, som den modne herrer surfer med et enormt overskud. Filmen får tilskuerne til at sidde tilbage med tanken “surfer jeg nok?” og ”bliver man aldrig for gammel til at surfe?”. Bruce Gold er en sådan legende og karakter, at nogen burde lave en hel spillefilm om manden!

RidersdkLogostars4

 

Frank Solomon – Foto // London Surf / Film Festival

 

Let’s Be Frank – big wave surf med et skud action

‪Aftenens sidste film Let’s Be Frank, er med sin fortælling om den sydafrikanske Big wave surfer Frank Solomon aftenens hovedfilm. Her oplæses det lettere kryptiske manuskript af John John Florens, hvor karakteren Andy præsenteres som manden, der vil vide, hvem Frank er. Filmen stiller konstant spørgsmål ved, hvad der er sandt eller blot er en god historie. Publikum kan godt undre sig over, hvem Frank egentlig er – da filmens humoristiske undertone og fokus kan virke lettere forvirrende. Filmen er sponsoreret af Red Bull, og det ser ud til, at budget ikke har været lavt. Trods dette mangler der en hel del surf – det var jo lidt aftenens tema og røde tråd. Men mangler man et skud action bestående af slagsmål, våben og shore breaks i selskab med Jamie O Brian, ja så er det klart et kig værd.

RidersdkLogostars3

 

Nouvagues arrangementer kan klart anbefales, og specielt de to kortfilm vil jeg til en hver tid anbefale, hvis man mangler et skud bølger i hverdagen.

 

Se Let’s Be Frank gratis på Red Bull TV lige HER!