Snowboard optakt til en weekend med X Games i Aspen

X Games Aspen 2021 Invited Athletes

Fredag aften går det løs på Buttermilk Mountain i Aspen, Colorado når årets første X Games løber afsted. Man kunne akkurat nå at håbe, at hvis der er noget  COVID-19 ikke lukke ned, så må det være ekstremsport i minusgrader, men det er alligevel lykkedes. Det traditionelle 4-dags event er nu kortet ned til 3, og man har beklageligvis skåret ’Snow-mobile’ og ’Snow-bike’ fra programmet.

Programmet er dog ikke ændret så meget, at vi ikke igen får lov at se mændene og kvinderne slå sig løs i Slopestyle, Big Air, Super Pipe og heldigvis også Marcus Kleveland’s nye yndlingsdisciplin ’Knuckle Huck’.

Garanti for ild i pipen

Det bliver vildt, stort og tiltrængt at se atleterne flyve gennem luften, især nu, hvor forhåbningerne om alper og sne virker urealistiske. Størst og vildest bliver det dog måske at se manden, myten og legenden ’Shaun White’ komme tilbage i pipen, og måske genvinde tronen der i mange år har været hans, eller se sig slået af de nye kometer. Shaun Whites sidste X Games optræden var i 17’ hvor han måtte trække tilbage til Californien med en skuffende 11. plads. Dog kun for en stund da han hev en guldmedalje med hjem fra OL året efter. Shaun kommer især til at kæmpe om den øverste podieplads med forsvarende mester Scotty James og det 22-årige japanske kæmpetalent Ayumu Hirano.

På kvindesiden har amerikanerne igen fået sig et naturtalent, der slet ikke kan lade være med at hive førstepladser med hjem, når først hun stiller sig i toppen af pipen. Chloe Kim er det nye wunderkind i amerikansk pipesnowboarding hvilket hun for alvor manifesterede med den første ’Perfect 100’ lavet af en kvinde.

Langtflyvende japanere og unge amerikanere

På mændenes Big Air side bliver det interessant at se om Max Parrot kan forsvare guldmedaljen, eller om den kan trues af især den langtflyvende japaner Yuki Kadono. En anden joker til podiet kunne være den kun 17 årige amerikaner Dusty Henricksen, som mange måske kender for at lande den første quad cork i US open, på den første dag han forsøgte, i en t-shirt…

SE VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=FpMGwHIh1Yc

På slopestyle fronten bliver det uforudsigeligt som altid, når atleterne slår sig løs på slopen. Her vil jeg dog især kigge ekstra opmærksomt på Red Gerard og Dusty Henricksen, der allerede er set smide triple corks til opvarmningen.

Der er kun en ting tilbage at gøre, og det er at håbe at alle atleterne holder sig skadesfri indtil fredag når festlighederne går i gang.

Se sendeprogrammet fra TV2 her: https://www.facebook.com/tv2xgames/photos/a.556962131449882/1074401259705964/

Tilbage til blog