Ny dansk snowpark med ambitioner

 

Freestyle skiløb har i de seneste år set markant fremgang på dansk jord. Ihærdige unge står mere urban end nogensinde før, og opstillet arena’er såsom Underground Jib Arena i København og Snowpark 8000 i Århus har givet danskerne snowparks.

 

En gruppe unge savnede dog følesen af en rigtig park beliggende i et rigtigt ”skiområde”. Skibakken i Hedeland er med sin træklift et af få skiområder i Danmark og dermed en oplagt mulighed for at skabe en snowpark i naturlige omgivelser. Hedeland Snowpark var skabt!

 

 

Ved hjælp af et samarbejde med Roskilde skiklub samt skate- og eventhallen Hal 12 fra Musicon, kunne ideen føres ud i livet, og allerede i de første åbningsuger kunne der fremvises et lækkert settup.

 

 ”Pt. består setuppet kun af én linje, som består af en flatbox i toppen efterfulgt af en 7 meter lang box og som slutter af med landets smooth’est shotgun-rail. Vi har yderligere et shotgun-rail vi mangler at sætte op i en linje sammen med to rails fra det tidligere setup.”

 

Det er ordene fra Sebastian Risbøl der er en af hovedmændene bag Hedeland Snowpark, og ambitionerne for fremtiden er store:

 

” Derudover vil vi få yderligere økonomisk støtte til næste år til at udvide parken endnu mere. Vores største ønske med projektet er at få skabt et årligt event i konkurrenceform, med fede præmier, musik og alt hvad der hører til”

 

Hedeland Snowpark er et utrolig spændende projekt med positive udsigter for fremtiden. I mellemtiden har frosten desværre forladt Danmark, men vi kan krydse fingre for, at skibakken i Hedeland bliver beæret med en sidste portion sne i vinteren 2011/12.

 

For al praktisk information omkring priser, åbningstider og beliggenhed på Roskilde Skiklubs hjemmeside www.roskildeskiklub.dk . Her til sidst kan I nyde et lille edit fra åbningen af parken den 4. februar hvor setuppet blev testet for første gang.

 

[vimeo]http://vimeo.com/36247241[/vimeo]

 

Tilbage til blog