arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

snowboard

I Ride for/with Kevin


  Bliver man bedt om at tænke tilbage på d. 31. december 2009, vil de fleste nok komme i tanker om, hvor de var til nyårsfest dette år. Men for mange i snowboardmiljøet vil de også tænke på den tragedie, der ramte en af sportens helt store ikoner. Under træning til OL, faldt Kevin Pearce under en double cork, og ramte pipens lip, lige under øjet. Han fik en slem hjerneskade, bl.a. forårsaget af en...

af Redaktionen

11 år siden


 

Bliver man bedt om at tænke tilbage på d. 31. december 2009, vil de fleste nok komme i tanker om, hvor de var til nyårsfest dette år. Men for mange i snowboardmiljøet vil de også tænke på den tragedie, der ramte en af sportens helt store ikoner. Under træning til OL, faldt Kevin Pearce under en double cork, og ramte pipens lip, lige under øjet. Han fik en slem hjerneskade, bl.a. forårsaget af en væskeansamling i hjernen og hans tilstand blev beskrevet som kritisk. Blot en uge efter, så det dog lysere ud, men lægerne advarede stadig om at være for optimistisk. Få måneder efter var han dog blevet forflyttet til et genoptræningscenter med speciale i hjerneskader og allerede i Juni måned, flyttede han tilbage til sin familie.

 

 

I ride for Kevin:

Der gik kun kort tid efter ulykken, før end flere pro’s rundt over hele verden, viste deres støtte. Sloganet ”I ride for Kevin” dukkede op overalt, som stickers, T-shirts og sågar en facebook-gruppe. Og da Scotty Lago senere på året vandt bronze til OL, dedikerede han medaljen til Pearce.

I starten af december i år, annoncerede Kevin Pearce, at han formentlig endelig var klar til at strappe ind igen. Han psykiske og mentale tilstand så ud til at være stabil, og han manglede bare et sidste go fra lægerne.

 

 

Efter 2 år uden snowboard, vender han så endelig tilbage, under stort mediebevågenhed. Han har udtalt at han sikkert aldrig vil komme til at konkurrere igen, pga. hans ulykke, og han vil sikkert aldrig kunne nå helt samme niveau. På trods af sin forfærdelige ulykke har jeg aldrig set en fyr smile så meget ved blot at cruise ned ad en piste. Men jeg har selvfølgelig heller aldrig haft et kæmpe crowd bag mig, der hepper, hver eneste gang jeg tager et sving.

 

 

 

 

Af Mads Nielsen, Riders.dk