Endnu et talent fra Norge…Silje Norendal

Norge har efterhånden spyttet mange snowboardtalenter ud af maskinen. Det er svært at finde et team eller en film, hvor der ikke er en enkelt nordmand med, hvis ikke flere! Torstein Horgmo, Andreas Wiig, Terje Håkonsen er alle navne de fleste burde have stiftet bekendtskab med, men en af de helt nye profiler er, en anelse uventet, en ung pige ved navn Silje Norendal. Hun er netop fyldt 18, men har allerede en forholdsvis imponerende karriere bag sig.

 

 

Umiddelbart ligner hun en, hvilken som helst anden norsk jente med langt lyst hår, store blå øjne og et smil der aldrig helt forsvinder. Men bag det, gemmer der sig åbenbart en benhård snowboarder, der langsomt men sikkert, gør sig klar til at tage industrien med storm. Hun startede allerede med at snowboarde som 4-årig og som bare 12-årig fik hun sit første sponsorat, hos Roxy. Siden da er der sket en del på sponsorfronten, og i dag kører hun bl.a. for Nike 6.0, Monster, Oakley, K2 Snowboards og er for nyligt også blevet føjet til Planet-Sports teamet.

I den foregående sæson har hun også fået markeret sig godt og grundigt på den internationale scene, med en 4. plads til Burton European Open, en 1. plads til Rip Curl Sista Session, en 3. plads til US Open og sidst, men ikke mindst, en 2. plads til Euro X Games.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-5Ppnc-wm9I[/youtube]

 

Denne sæson har hun store planer om at få en fornuftig placering på TTR-listen. Hendes sæson for nyligt blevet kickstartet med prisen som “Årets Kvindelige Boarder”, ved Norwegian Snowboard Awards, og dernæst modtog en invitation til X-Games i Aspen, bør der være al mulig grund til at holde godt øje med hende i fremtiden.

 

 

Man kan følge hende på det sædvanlige, Facebook og Twitter, og ellers kan jeg varmt anbefale hendes egen blog, hvor hun løbende skriver om hendes sæson, samt uploader billeder og video.

 

[vimeo]http://vimeo.com/20696766[/vimeo]

 

Af Mads Nielsen, Riders.dk

Tilbage til blog