arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ski

Throwback Thursday // Burgerkongen går efter podiet


Interview med Martin Schøber, danmarksmester i freeride 2013, fra december 2011 her på Riders.dk Martin Schøber er en inkarneret freerideskiløber, der gjorde sit indtog på den danske freeridescene, ved sidste års Danmarksmesterskab i Tignes, Frankrig, hvor han endte på en flot 5. plads. Han lever og ånder for skiløbet, hvor han finder den største glæde i livet. De sidste tre vintre har han boet i østrigske St Anton am Arlberg, hvor alle bjergtoppe bliver udforsket...

af Redaktionen

9 år siden


Interview med Martin Schøber, danmarksmester i freeride 2013, fra december 2011 her på Riders.dk

Martin Schøber er en inkarneret freerideskiløber, der gjorde sit indtog på den danske freeridescene, ved sidste års Danmarksmesterskab i Tignes, Frankrig, hvor han endte på en flot 5. plads. Han lever og ånder for skiløbet, hvor han finder den største glæde i livet. De sidste tre vintre har han boet i østrigske St Anton am Arlberg, hvor alle bjergtoppe bliver udforsket i jagten på den uberørte sne. Han erkender dog, at det til tider kan være hårdt at forlade sine venner og de trygge rammer i Danmark, men han vil ikke bytte de sneklædte tinder ud med noget andet i livet.

”St Anton er helt specielt – selv efter tre uger uden snefald, kan du stadig finde lækker sne. Du finder et utal af muligheder i Arlberg” siger Martin Schøber.

De sidste to vintre har desværre ikke budt på meget sne til de østrigske alper, men derfor har det alligevel været to fantastiske sæsoner med randone skiløb. Denne vinter har indtil videre været fantastisk med sne til Alperne. Især St Anton am Arlberg er blevet velsignet med sne. I øjeblikket har destinationen 545 cm sne, hvilket er den dybeste mængde sne i hele alperegionen.

Deeeeep Powder i december…

”Aller guten Dinge sind drei” – alle gode gange tre.

Det må siges at komme til sin ret i denne situation. Tallet tre har en speciel betydning for Martin. Denne vinter (sin tredje sæson) har budt på fabelagtigt skiløb med sne til navlen hver dag – til tider op over hovedet. Efter to middelmådige sæsoner med sne har området endelig fået den mængde sne, alle har ventet på. Desuden drømmer Martin om at blive blandt de tre bedste skiløbere ved dette års Danmarksmesterskab i freeride. Han mener, at der skal være en mening med at tage orlov fra sit studie, og han satser benhårdt på at levere en endnu bedre præstation i år. De danske mesterskaber afholdes atter engang i Tignes, Frankrig. Du kan læse med om Freeride DM på www.freeridedm.dk.

Martin i action ved Freeride DM 2011 – bemærk skyggen fra heli’en…

Det er ikke omkostningsfrit at stå på ski hver eneste dag i fem måneder. Derfor arbejder Martin på byens lokale burgerbar ”Burger Stop”. Her får han testet sin tålmodighed med fulde og irriterende mennesker, når de kommer ned efter afterski. Det kan dog til tider være underholdende at iagttage deres udskejelser efter en Stroh Rom for meget på det legendariske Mooserwirt.

Flipper en burger på Burger Stop…

Her kan du se et interview med Martin fra d. 31. januar 2011 i St Anton.

https://vimeo.com/34792506

steepdeep.dk

Interview/foto af Mads & Troels Iversen