Sne, sne og atter sne

 

Det er den komplet modsatte situation, hvad angår snemængder, end for blot tre uger siden. Hele Europa vælter sig i kæmpemæssige snemængder – ikke set lignende i flere år i Alperne, mens Nord Amerika brokker sig over manglen på nye snefald. Det er ikke kun i Alperne sneen vælter ned. De skandinaviske lande melder om gode forhold til skiløb hen over julen.

I dag kan skiinfo.dk melde om 111 powderalarms, hvilket får de store smil frem hos snehungrende danskere. Her kommer et kort overblik over de respektive lande.

 

Østrig

Østrig har fået enorme mængder sne i de forgangne to uger. Det forventes, at endnu mere sne melder sin ankomst de kommende dage. I weekenden vil nulpunktsgrænsen falde til 400meters højde. 15 skisportssteder har rapporteret  mere end 20 cm nysne og St. Anton am Arlberg rapporterede 50 cm frisk puddersne i sidste weekend.

Andre store snefald i Østrig – Silvretta Montafon 45cm, Serfaus Fiss Ladis 25cm, Pitztaler Glacier 22cm, Sölden 27cm og Schladming 30cm.

De største skisportssteder i Østrigs er ved at åbne hele deres terræn. I Tux er 62 af 86 km i drift. I Sölden er 135 km ud af 148 km i drift. I St Anton og Lech/Zürs er ca. 200km piste i drift. .

Du kan her finde alle snedybder i Østrig.

Http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Austria-EAT-7693-en.jhtml

 

Frankrig

I Frankrig har sneen væltet ned de sidste syv dage. Der er faldet 200cm i La Plagne og Les Arcs, 145 cm i Val Thorens, 120 cm i Puy Saint Vincent og 85 cm i Piau Engaly.

”De største snefald har fundet sted i de nordlige Alper, men både den sydlige del af Alperne og Pyrenæerne har også fået en ordentlig bunke sne.”  Sagde Stéphane Giraud fra skiinfo.fr

145 Skiinfo powderalarmer (ved mere end 20cm nysne på 24 timer) er blevet udløst i Frankrig siden tirsdag d. 20. december 2011. Det kraftigste snefald fandt sted i Les Arcs med 100cm frisk pudder.

Snedybder i Frankrig

http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-All-Ski-Resorts/France-EFR-233-en.jhtml?orderBy=LIST_REPORTS_SLOPES_DEPTH

 

Italien

I den vestlige del af Italien, har regionen fået rigtig meget sne. Følgende meldinger har vi modtaget fra diverse destinationer:  Monterosa 95cm, Cervinia 100cm og La Thuile 110cm  sne – dermed de tre største målinger. Cervinia rapporterer nu den dybeste snebase i Italien med 270cm!.

Her finder du alle snedybder i Italien.

Http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Italy-EIT-7693-en.jhtml

 

Deeeeeeeeeep POWDER i Østrig…

 

Schweiz

Det meget kraftige snevejr har ligeledes besøgt alpelandet, hvor det stadig vælter ned med sne. Det lille land fører nu suverænt den liste med flest powderalarms (skisportssteder der har fået mere end 20cm sne på 24 timer) med mere end 300 styks.

De sidste syv dage har bragt mere end en meter sne til mange destinationer og i nogle tilfælde mere end to meter nysne. Det er en fantastisk start på en ny sæson, efter flere sæsoner med moderat sne.

Snedybder i Schweiz.

Http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Switzerland-ECH-7693-en.jhtml

 

Canada

I den vestlige del af Canada, melder skisportsstederne og rigtige gode forhold. I den forgange uge har diverse destinationer fået mellem 10-30cm sne, hvilket holder sneen frisk. Whistler har landet dybeste snemængde med 145cm

Her er en liste over alle snedybder i Canada. Http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Canada-ECA-7693-en.jhtml

 

En lækker video fra St Anton am Arlberg i onsdags.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q-kXqN-Hm8k[/youtube]

 

foto//Andreas Herbst & Finn Pomeroy

Tilbage til blog