arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ski

Salomon Freeski TV er tilbage


  Så er Salomon tilbage med femte sæson af deres freeski tv. Det er lækkerier for jer snehungrende riders bag skærmene.   [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DeoHvljcPu0[/youtube]   [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j8xJk21vXPo[/youtube]

af Redaktionen

11 år siden


For et par dage siden mødte jeg en bekendt i bussen på vej hjem fra mit studie. Snakken faldt hurtig på ski, og han synes at der var kommet en kedelig tendens i det danske skimiljø i de seneste år. Hvorfor er der næsten ingen danske freestylere der uploader selfedits længere?

Derfor røg jeg hurtigt op i gear da det blot 16 årige jyske stortalent, Thomas Trads, kontaktede mig samme aften med henblik på at indvie vores læsere i hans liv på det norske skigymnasie NTG hvor han lige er startet . Thomas har nemlig lavet et super fedt selfedit for lidt under et halvt år siden, så jeg tænkte at man kunne kombinere lidt lækkert film med et par hurtige ord fra manden selv.

Hey Thomas! Vinteren kommer nærmere. Hvordan står den til?

Jamen jeg er flyvende som en fugl! Den første sne kommer om cirka en måned, så indtil videre har den bare stået på diverse railsessions, trampolintræninger osv.  Jeg klager ikke!

Det lyder skam lækkert. Du er lige startet på det norske skigymnasie NTG i Lillehammer. Hvordan er det umiddelbare indtryk?

Det er for vildt! Det er det rene paradis! Alt er så professionelt heroppe, og vi får stillet alt til rådighed. Og så er de folk som jeg går i klasse med talenter uden lige, som nærmest besidder overnaturlige kræfter! Det er helt sygt og meget inspirerende at se på. Så alt i alt er det helt perfekt!

Du får det i hvert fald til at lyde perfekt! Hvordan kan det være at du valgte NTG frem for det svenske alternativ Vännes, hvor mange andre danskere går?

Ja det er sku et godt spørgsmål! Jeg har stået på ski i Norge siden jeg kunne gå, og følte på en måde det passede mere til mig. Og så var det også for at prøve noget helt nyt, som ingen i DK rigtig har nogle erfaringer med. Det synes jeg var spændende. Men jeg vidste også, at der var væsentlig mindre sandsynlighed for at jeg fik en plads på NTG end Vännes, men det var bare en chance jeg måtte tage. Havde egentlig ikke de store forventninger til at komme ind, men tænkte det var værd at gøre et forsøg!

 

Man må i hvert fald sige at det var forsøget værd! Vi kan forhåbentlig stadig forvente at se dig til DM igen til vinter?

Ja helt sikkert. Der er i hvert fald gjort plads i kalenderen til den konkurrence!

Vi er i hvert fald en del stykker i DK som spændt vil følge din udvikling! Har du nogle skud du lige vil fyre af her på falderebet?

Så skulle det da lige være til Stine, Icelantic, Vang, min familie og vennerne tilbage i Århus !

En jyde der holder den ægte for de andre jyder! Vi glæder os til at høre mere fra dig i løbet af vinteren! Her til sidst kan I så nyde Thomas selfedit fra sidste sæson.

http://vimeo.com/22507877

Tekst og billeder: Alexander Vissing / Riders.dk