arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ski

Riders.dk girlcrusher Linsey Vonn


I løbet af skisæsonen sætter Riders.dk  fokus på personer inden for skimiljøet, som fascinerer, begejstrer og gør dét ekstra for at formidle, hvor fantastisk skisporten er . Den alpine skiløber Linsey Vonn er, hvad Beyoncé er inden for musikken, nemlig den suveræne dronning af alpint skiløb. Men 82 World Cup sejre er hun den mest vindende kvindelige alpine skiløber, og målet for denne sæson er at slå alpinlegenden svenske Ingemar Stenmarks rekord med 86 World...

af Karen Grønning Mikkelsen

4 år siden


I løbet af skisæsonen sætter Riders.dk  fokus på personer inden for skimiljøet, som fascinerer, begejstrer og gør dét ekstra for at formidle, hvor fantastisk skisporten er .

Den alpine skiløber Linsey Vonn er, hvad Beyoncé er inden for musikken, nemlig den suveræne dronning af alpint skiløb. Men 82 World Cup sejre er hun den mest vindende kvindelige alpine skiløber, og målet for denne sæson er at slå alpinlegenden svenske Ingemar Stenmarks rekord med 86 World Cup sejre, og målet er ikke uopnåeligt.

Skærmbillede 2019 01 25 kl. 14.18.07
Linsey Vonn i høj fart i Super-G i Cortina D’Ampezzo, Italien 2019// Foto: Marco Trovat


Linsey Vonn skiller sig ud inden for den alpine skisport. Ved sin sidste deltagelse i de olympiske lege i 2018 i Pyeongchang, blev hun den ældste kvindelige atlet nogensinde til at deltage i et vinter OL. Denne rekord var ikke nok, for Linsey Vonn tog samtidig afsked med manér og vandt sin tredje olympiske medalje i disciplinen ’downhill’.

Der er ingen tvivl om, at Linsey Vonn er hårdtarbejdende, og hun vil fremad. Sæsonens mål for skidronningen er at slå Ingemar Stenmarks rekord i 86 World Cup sejre. Selvom Vonn har fart på for at kunne slå Stenmarks rekord, er skidronningen stødt ind i styrt ved en super-G træningssession i slut november 2018, som desværre har gjort at Vonn må holde skiene i ro. Seneste udmelding fra Vonn er, at hun skipper World Cup i Garmisch på grund af smerter i venstre knæ, men Vonn arbejder hårdt på at blive klar til konkurrere hurtigst muligt.

image
Lindsey Vonn vinder første pladsen i kvindernes Super G i Val-d’Isere, Frankrig 2016
//Foto: Michel Cottin
 
.

Lindsey Vonn er desværre en kvinde med mange styrt på bagen, men som Vonn udtaler i adskillige sportsinterviews, er det umuligt som professionel skiløber at undgå styrt, for man ser sig ikke tilbage i et race, man fokuserer kun på at vinde. Vonns karriere har været præget af nogle alvorlige styrt, styrt der har gjort, at hun missede de olympiske lege i Sochi 2014, og holde en lang pause for at fokusere på sin genoptræning. En genoptrænings proces hun tillod et filmhold følge, som blev til dokumentaren ‘Linsey Vonn The Climb’. Dokumentaren kommer man helt tæt på Vonns lange og intense forløb med at komme tilbage på topplan, og det er svært ikke at blive betaget af hendes ukuelige gåpåmod og tiltroen til sig selv, om at kunne konkurrence på samme niveau, som før de to knæoperationer – Av!

Udover at tilbringe en pæn mængde tid i træningslokalet og finpudse sit skiløb på pisten, bruger Vonn de sociale medier til at dele sin glæde for skiløb og kommunikere med sin fans. Med sine 1,6 millioner følgere på ’Instagram’ poster Vonn dagligt videoer af hendes træning, hendes elskede hunde og igennem Instagram tager Vonn sine følgere med i de dele af sin hverdag, skidronningen selv ønsker.

Seneste skud på stammen af hendes skiunivers er hendes YouTube kanal som Vonn startede i november sidste år. Her deler Vonn videoer af hendes træningspas, make-up videoer, og ’challenges’ med andre atleter. Om YouTube-kanalen er et sats fra Vonn’s side, eller en idé hendes sponsor Redbull har præsenteret hende for, er uvist, men kanalen gør det muligt at få endnu mere skisport ind i din hverdag, og hvad er der ikke fedt ved det?

Skærmbillede 2019 01 25 kl. 14.30.36
//Foto: Redbull


Det store spørgsmål er, hvorfor bliver Vonn ved? Pensionsalderen lurer lige om hjørnet som professionel, og Vonn har vundet nærmest alt, der kan vindes? Hun deler endda en rekord med fem andre kvinder om at have vundet alle fem discipliner indenfor for World Cup.

Ifølge Lindsey Vonn selv er en af grundene til, at hun bliver ved med at konkurrere som professionel alpinskiløber, at selvom hendes mange styrt udforderer hende i at nå hendes mål, har hendes skader motiveret hende til at blive ved med at træne benhårdt for at nå tilbage på topplan. Vonn har udtalt, at denne sæson bliver hendes sidste som professionel, om hun slår Stenmarks rekord, vil denne sæson vise, men det tør siges, at Vonn har gjort det suverænt godt #GRLPWR

IMG 5041
//Foto: Linsey Vonns officielle instagram