arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ski

Parktjek i Davos-Klosters


Selvom det hvide guld endelig er kommet til alperne, går der stadig tid inden størstedelen af de Europæiske parker kommer helt op at køre. I Schweiziske Davos-Klosters var tilfældet dog et helt andet da vi kiggede forbi en enkelt dag kort før nytår.   Selvom mange skiområder halter med at få parken op at stå grundet Decembers snemangel, er der nogen der ligger en ekstra indsats. Vi havde hørt rygtet om en lækker park i...

af Alexander Vissing

7 år siden


Selvom det hvide guld endelig er kommet til alperne, går der stadig tid inden størstedelen af de Europæiske parker kommer helt op at køre. I Schweiziske Davos-Klosters var tilfældet dog et helt andet da vi kiggede forbi en enkelt dag kort før nytår.

 

Selvom mange skiområder halter med at få parken op at stå grundet Decembers snemangel, er der nogen der ligger en ekstra indsats. Vi havde hørt rygtet om en lækker park i Davos-Klosters i det sydøstlige Schweiz, så Jens Peter Frederiksen og undertegnet checkede ind en dag før nytår for at se på varerne.

Davos-Klosters er som navnet antyder to byer der tilsammen danner skiområderne i dalen. Vi boede i førstnævnte som bærer tydelige præg af, at det er mere end blot en turistby. Med næsten 12.000 faste indbygger og bjerge der tårner sig som lodrette vægge fra yderste hus, har Davos en helt unik stemning. Folk her lever for ski, og vi fik mange hyggelig snakke i lifterne. Og blandt så mange indbyggere, må der naturligvis også være et par lokale freestylere. Det er der i den grad hvilket er en af årsagerne til at Jatzparken på Jakobshorn stod så godt som den gjorde under vores besøg.

 

AV_Davos_landscape3Udsigten over Jatzparken ved Jakobshorn… AV_Davos_AlexanderVissing2Undertegnet i den store kickerlinje i Jatzparken ved Jakobshorn…

 

Jatzparken ligger på en lækker solflade med egen parklift, og består af én lille kicker, tre store kickers i linje samt en enorm pro kicker. Tilsæt derefter 10 forskellige rails og bokse sat i linjer efter efter sværhedsgrad og du har underholdning dagen lang.

Skiområdet ligger desuden relativt højt da Davos by er placeret i 1.560 højdemeter, hvilket selvfølgelig gør en stor del af terrænet meget snesikkert. Under vores besøg kunne man desuden sagtens køre på ski hele vejen til byen, og øllen på afterski smager jo altid lidt mere velfortjent når man er kørt hele vejen til byen på ski fremfor i en moderne glasgondol.

 

AV_Davos_JensPeterFrederiksen3Jens Peter lægger pres på næsen…

 

Fordelen ved mange Schweiziske områder er tilgængeligheden. Dette gælder også for Davos-Klosters hvor der går toge direkte ind i byerne med få minutters gang til gondolen. Vi fløj selv med SWISS til Zürich hvorefter transfer med tog kører smertefrit og af blot et par timers varighed. Alternativt til fly og tog ville være at køre selv, og Davos ligger 12 timers kørsel fra København.

Selvom Schweiz er i den dyre ende sammenlignet med dets nabolande, får man meget for pengene. Gennemførte lifte og pister samt en park der får høj prioritet og udnyttes maksimalt uanset sneforholdende.

 

Læs mere om Jatzpark i Davos-Klosters lige her: facebook.com/jatzpark

 

AV_Davos_landscape2I bunden af parken befinder chillzonen hvor frokosten kan nydes mellem de mange laps…

AV_Davos_AlexanderVissing1Alle obstacles stod lækkert trods plusgrader – her flat-tuben…

AV_Davos_landscape5Davos er med sine 12.000 indbyggere indbegrebet af ski-by og oser af charme…

AV_Davos_landscape6Og toget kører direkte til centrum, få minutters gang fra liften…

AV_Davos_landscape4Davos havde gjort et fantastisk arbejde for at få pisterne til at spille i en tør og snefattig december…

REMAKE_DSC_6303Fly til Zurich lufthavn er den optimale løsning forud for transfer med tog…

AV_Davos_landscape1Meget sne eller ej, man bliver aldrig træt af den udsigt…

 

 davos-klosters-logo

Swisslogo

GetNatural_Röd_1,6MB-1 2014 copy