arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ski

Forårsski i det sydlige Norge


Bortelid Skisenter Bortelid Skisenter er et forholdsvist lille, men glimrende skicenter i det sydlige Norge. Placeringen kun 100 km fra Kristiansand, gør det til et oplagt valg for familier, der ikke vil bruge mange timer på transport. Den korte rejsetid gør også Bortelid til en oplagt kandidat til en forlænget weekend på ski. Jeg var på familiebesøg i Norge i påsken og havde taget skiudstyret med. Halvanden time efter afgang fra Mandal, kunne mine fætre...

af Kjetil Juel Christensen

4 år siden


Bortelid Skisenter

Bortelid Skisenter er et forholdsvist lille, men glimrende skicenter i det sydlige Norge. Placeringen kun 100 km fra Kristiansand, gør det til et oplagt valg for familier, der ikke vil bruge mange timer på transport. Den korte rejsetid gør også Bortelid til en oplagt kandidat til en forlænget weekend på ski. Jeg var på familiebesøg i Norge i påsken og havde taget skiudstyret med. Halvanden time efter afgang fra Mandal, kunne mine fætre og jeg spænde skiene på.

Gode forhold

Frost om natten gjorde, at forholdene fra morgenstunden var meget gode. Da påsken faldt sent i år, var det knapt med sneen. Et godt udbygget kunstsneanlæg gjorde det alligevel muligt at stå på ski. I løbet af dagen kom temperaturen op på behagelige 5 grader, og flot solskins vejr gjorde oplevelsen perfekt. Sidst på eftermiddagen blev sneen naturligvis blød, men det var stadig sjovt at køre i. Der var overraskende få på ski sådan en tirsdag i påskeugen. Dette gjorde, at der aldrig var nogen kø ved lifterne, og dagen blev udnyttet optimalt.

Info om destinationen

Bortelid ligger i 575 moh. og det højeste punkt med lift ligger 815 moh., hvilket giver en faldhøjde på 240 m. Skicenteret har 6 lifte og 14 nedfarter i alle sværhedsgrader. Her findes et indhegnet børneområde for de mindste med skibånd, så de under trygge forhold kan boltre sig. Den længste lift er 1200 m og længste piste er 1500 m. Der er både en park og skicross bane, så øvede skiløbere kan sagtens finde udfordringer. Jeg vil vurdere, offpiste mulighederne er gode, når der er nok sne. Bortelid regnes for et af de mest snesikre områder i det sydlige Norge, og sæsonen varer fra december til og med påske. I Bortelid er der gode muligheder for langrend med 120 km langrendsløjper i smuk højfjelds natur. Bortelid har ca 1450 privatejede hytter/lejligheder, så her er nok at vælge imellem. Alternativt kan man overnatte på Bortelid Campingplads, der er placeret lidt længere ned af bjerget.

Personalet var venlige og servicemindede, og jeg kan på det varmeste anbefale Bortelid Skisenter.