En dag på sæson i Lech-Zürs

 

Som skibums får du muligheden for at stå på ski/board hver dag. Om du drager afsted på sæson til de Europæiske Alper, pudderriget i Japan eller rejser over atlanten til USA eller Canada, er du garanteret en anderledes hverdag langt fra studie- og arbejdsliv i Danmark. Denne episode af en dag i sæsonen er en speciel én af slagsen. Undertegnet er ikke på sæson i Lech-Zürs, men boede i ovenstående primitive hytte i 8 dage. Se det som et input. Her er et døgn.

 

7.22: Vågner første gang. Det er iskoldt på trods af de to dyner og fuld påklædning. De -16 grader udenfor mærkes tydeligt i hytten med vægge og ruder tynde som papir samt brændeovn som eneste varmekilde. Tror lige vi tager 10 minutter mere.

 

8.07: Så er det ud af fjerene! Ned i stuen og fyre brænde i kakkelovnen og komfuret. Kaffe på kanden, brød med ost. Der er vidst lige tid til at tjekke billederne fra i går hvor der var faldet en smule pow.

 

8.13: Computeren er tør for strøm. I med opladeren.. nå nej… der er kun strøm når solen skinner på solfangerne. Og de generer i øvrigt kun nok strøm til at holde lyset tændt. Computere og andre moderne vidundere kan man godt glemme.

 

8.38: Morgenmaden er i sækken og computeren pakkes i rygsækken. Hvor skal der nasses strøm til telefon, kamera og computer i dag?

 

8.41: Af sted på ski, og 600 meter pist senere er Zürs turistinformation i syne. Turistmutter kigger besynderligt ved mit ”können I ein bischen ström haben bitte?”, men den er hjemme. Strøm i maskinen og lad os se på de billeder.

 

REMAKE_DSC_4323Lidt billeder var der kommet – Lisa Sauerwein nyder pow blot 50 meter fra hytten…

 

9.25: Der siges tak til turistmutter, og Hexenbodabahn tages op. Herefter er det tilbage forbi hytten for at aflevere computer i bytte for Lisa på ski.

 

9.48: Klar til ski! Vi napper den famøse Weisser ring tur for at komme fra Zürs til Lech hvor parken befinder sig. På trods af de -16 grader i nat, er temperaturen allerede godt på vej i plus – det bliver en god dag!

 

10.40: Første tur gennem parken. Det er lækkert blødt og parken står knivskarpt. Her i champagneland har folk nemlig mere travlt med at flashe sin nyeste pels og drikke dyre dråber, så vi har det hele for os selv.

 

 REMAKE_DSC_4419Snowpark Lech lappes og kanten pudses…

 

12.28: Efter en masse gode laps nydes den hjemmesmurte madpakke i parkens chillzone. Brød med ost.

 

12.45: Et par laps mere, og dermed tid til igen at vende snuden hjemad imod Zürs via Weisser ring. Dog er der lige tid til at tanke tasken op i det lokale supermarked.

 

13.38: Hjemme ved hytten igen og tid til en lækker eftermiddagspause i solen. Det her liv kunne man godt vende sig til…

 

13.51: Midt i solbadningen spottes en klippe 100 meter længere oppe af bjerget – kunne det ikke være sjovt at hoppe ud over den?

 

REMAKE_DSC_4467Ren afslapning i eftermiddagssolen på terrassen …

SMALL_REMAKE_DSC_4556Men ski slår solbadning – et 100 meter hike senere…

 

14.58: En sms tikker ind fra Louise Bundgaard som lige er kommet ned fra heliski. Skal vi nå en tur inden lifterne lukker?

 

15.10: Lisa forbliver på terrassen. Der fræses de sædvanelige 600 meter pist fra hytten ned til Hexenbodabahn. En hurtig high-five senere er Louise klar til gas.

 

15.22: Dagen sluttes med en gang slushpow mellem to pister. Det er svært at tror at det var 16 minusgrader i nat!

 

AV_LOUISEBUNDGAARD_ZURS_1En sidste gang slushpow med Louise inden liften lukker…

 

15.48: Vi siger tak for i dag og snuden vendes hjemad mod terrassen hvor de sidste solstråler nok lige kan nås.

 

17.01: Det er næsten mørkt igen. Kulden presser på og der er gang i kakkelovnen. Aftenen står på simpel pasta med tomatsovs lavet over ild. Aftenen går med tyske kortspil og eksamenslæsning.

 

20.58: Her er kulsort og den eneste lyd er en pistenbully i det fjerne. Fraværet af sollys på solfangerne betyder også, at der ikke er varmt vand længere. Så blev det heller ikke til et bad i dag. Lad os bare hoppe under de to dyner igen – fuldt påklædt.

 

REMAKE_DSC_4327Det er sjældent at dagens sidste meter på ski ser sådan her ud…

 

ALLE BILLEDER: RIDERS.DK / ALEXANDER VISSING & LISA SAUERWEIN

 

Tilbage til blog