arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ski

Det mørke nord


Riders.dk var i midten af december et par dage på ski i det nordlige Sverige, nærmere bestemt Åre i Jämtland.   På den tid af året er Åre ikke det sted solen skinner allermest, og det må siges at de to dage Riders besøgte Åre, viste vejret sig ikke fra sin bedste side. Et gammelt ordsprog siger at der ikke findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning. I den forstand er selve skiområdet Åre (drevet af...

af Jens Peter Frederiksen

3 år siden


Riders.dk var i midten af december et par dage på ski i det nordlige Sverige, nærmere bestemt Åre i Jämtland.

 

På den tid af året er Åre ikke det sted solen skinner allermest, og det må siges at de to dage Riders besøgte Åre, viste vejret sig ikke fra sin bedste side. Et gammelt ordsprog siger at der ikke findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning. I den forstand er selve skiområdet Åre (drevet af Skistar) godt udrustet. Til trods for kraftig blæst holdte området de lavtliggende lifter kørende, og så snart det begynder at bliver mørkt bliver der tændt for lyset på pisterne og man kan stå på ski til langt ud på eftermiddagen, selvom det er helt mørkt.

 

//

 

Hvert år i starten af december holder Åre stor en stor skitestweekend hvor alle de svenske skileverandører stiller op med testski. Det var samme weekenden Riders var på besøg, og det er en god mulighed for at prøve denne sæsons nye ski, inden man skal ud og købe. Grundet dårligt vejr måtte skitesten flytte fra VM:8 liften, til VM:6 liften, men det var stadig massere af glade skitestere på pisterne.

 

//

 

Vejrforholdene, gjorde at Åre ikke viste sig fra sin bedste skide, men det er en del af charmen ved det mørke nord. Tidligere på sæsonen, i november, væltede det ned med sne i Åre og der var stadig lidt løs sne at finde mellem træer og buske. Det kraftige snefald tidligere på sæsonen betyder også at der allerede nu er en god base.

 

//

 

Riders.dk glæder sig til at besøge Åre igen snart, da området, hvis forholdene tillader det, byder på gode muligheder for både freestyle og freeride.

 

 

Fotos: Troels Iversen & Jens Peter Frederiksen

Tekst: Jens Peter Frederiksen