Actionpræget dag ved Freeride DM

 

 

Solen skinnede, hyggen var i top og skiløb blev vist i topklasse. Tirsdag bød på kvalifikation til Freeride DM finalen, hvor 23 herrer og 8 piger ville gå videre. Derudover havde dommerne mulighed for at give i alt 3 wildcards ud i hver gruppe. Publikum var mødt talstærkt op og stemningen var ikke til at tage fejl af. Dette er  i høj grad Danmarks hyggeligste mesterskab!

I alt 61 herrer og 23 damer skulle vise deres værd på facet der ligesom sidste år bød på svære forhold. På trods af den manglende sne og de fremtrædende sten, var sneen dejlig blød at slå sine sving i.

Der skal arbejdes for at komme i bund…

 

Den bløde sne medførte også at der blev taget chancer på store drops og vilde linjer. Mange røg dog en tur ned, blandt andet Christian Fløjgaard der gik størst af alle og sluttede sin linje med et drop der var helt umenneskeligt. Vi skyder på at det var omtrent 15 meter til hård landing. Dette blev belønnet med sick bird prisen og et wild card til finalen.

En anden mand som også tog chancer var Jacob Molzen, der som den eneste kørte en stenet smal couloir de fleste nok ville betegne som umulig. Desværre styrtede Jakob nede i bunden og slog sit knæ, men vandt et GoPro 2 HD for præstationen.

 

Jacob Molzen på vej ud af facets nok sværest tilgængelige couloir…

 

Sidste års andenplads Nikolaj Vang kørte sig sikkert i finalen sammen med Peter Isaksson. Førstnævnte kørte et hurtigt løb med godt flow og gode drops, hvorimod Isaksson var ude på en af de mest tekniske ruter ligeledes afsluttet med et godt drop. Ingen kunne dog røre den blot 18 årige Mads Vinther der viste skiløb i verdensklasse og gik videre som 1’er. Hos pigerne gik Anja Bolbjerg videre som sikker 1’er efterfulgt af den yngste deltager i feltet, Josefine Lutzau.

Nathan Heintz sender sig i finalen med et massivt drop i bunden…

 

I aften går det ned med fest på Saloon bar til den lyse morgen. Onsdag byder nemlig på hviledag frem imod torsdagens finale. Alle finaledeltagere tager halvdelen af deres point fra kvalifikationen med videre i finalen hvor Danmarks bedste freerider skal kåres.

Her til sidst ses hvilke 25 herrer (23 kvallet + 2 wildcards) og 9 piger (8 kvallet + 1 wildcard) som er gået videre til finalen. Derudover følger et par ekstra billede fra dagen.

 

Tune ind på torsdag for at se hvem der løber med guldet ved Helly Hansen Freeride DM 2012!

 

Finalister:

Der hygges i tilskuerzonen…

Der blev vist højt niveau hos damerne…

Peter Isaksson på ved ned igennem en af de mere tekniske linjer på facet…

Højt humør hos deltagerne…

Den øverste del af facet gav mulighed for at give fuld gas…

Peter Isaksson dropper sig til finalen…

Kvalifikationen til det 5. Helly Hansen Freeride DM var en stor succes…

Tilbage til blog