arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

puls

Vinderne af det danske Red Bull Foiling Generation fundet


Aarhusbugten har de sidste tre dage lagt scene til en actionspækket kapsejlads, hvor i alt 16 hold af to personer fra hele Danmark stillede op i diciplinen foiling. Søndag blev vinderne kåret, og de kan nu se frem mod den internationale finale ved Red Bull Foiling Generation World Final.

af Camilla Henriette From

7 år siden


Aarhusbugten har de sidste tre dage lagt scene til en actionspækket kapsejlads, hvor i alt 16 hold af to personer fra hele Danmark stillede op i diciplinen foiling. Søndag blev vinderne kåret, og de kan nu se frem mod den internationale finale ved Red Bull Foiling Generation World Final.

 

Efter tre hæsblæsende dage er vinderne af Red Bull Foiling Generation fundet. Sejltalenterne Frederik Just Melson og Markus Nielsen fra Middelfart Sejlklub løb af med sejren, da der i går søndag blev afholdt finaler i disciplinen.

 

Kvalificeret til Red Bull Foiling Generation World Final

 

Førstepladsen i går sikrer ikke kun de to middelfartere en sejr i Aarhus, den sikrer også en plads ved det kommende internationale Red Bull Foiling Generation World Final, som bliver afholdt i slutningen af 2016 mod de øvrige nationale vindere fra hhv. Japan, Storbritannien, Italien, Sverige, Rusland og Frankrig.

Om bedriften og kvalifikationen til Red Bull Foiling Generation World Final fortæller drengene selv:

“Når man lykkedes med at få båden til at foile, føles det som at være på et flyvende tæppe, der flyver henover vandet. Vi glæder os til at repræsentere Danmark ved den internationale finale i 2016. Det er en kæmpe mulighed, som tager os et skridt nærmere en international sejlkarriere”.

 

JG_150906_Red_Bull_Foiling_Generation_2015_Denmark_0837Foto: Esben Zøllner og Jesper Grønnemark, Red Bull Content Pool

 

Værdige danske repræsentanter

 

Sportsdirektør Hans Peter Steinacher erklærer arrangementet for en succes med danske præstationsniveauer ud over det sædvanelige. Derfor mener han også, at teamet fra Middelfart er værdige repræsentanter for Danmark ved Red Bull Foiling Generation World Final; og for foiling disciplinen generelt.

Med arrangementet sættes der fokus på sporten og på unge sejltalenter mellem 16 og 20 år, der modigt kaster sig ud i et gennemvædende eventyr på 155 kg og en topfart på op til 65 km/t. Bag Red Bull Foiling Generation står de dobbelte olympiske mestre Roman Hagara og Hans Peter Steinacher, som har skabt en konkurrence, hvor verdens bedste og yngste sejlere skal dyste i de specialdesignede Flying Phantom katamaraner.

Vi glæder os til 2016, hvor de nykronede mestre indtager den internationale foiling scene, og helt sikkert sikrer os endnu mere action og (forhåbentligt) endnu en medalje!

 

[divider] Finale resultater:[/divider]

1. Frederik Just Melson og Markus Nielsen
2. Niklas Heide og Oliver Bloch
3. Carl Emil Baad Nielsen og Jakob Jensen
4. Daniel Nyborg og Sebastian Olsen