arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

puls

Udvalgte fotografer blev dygtiggjort til Red Bull Illume


  I forbindelse med fotoudstillingen Red Bull Illume, der gæster København indtil d. 18. oktober, afholdte Red Bull i fredags en fotoworkshop for 12 udvalgte fotografer.   Den ny renoverede Israels Plads i København lagde location til de mange kameralinser, som tre timer denne eftermiddag skulle bruges til at dygtiggøre de heldige fotografer der havde opnået en plads på workshoppen. Til at videregive råd samt fif til teknisk opsætning, billedeksponering og vinkler, var det de...

 

I forbindelse med fotoudstillingen Red Bull Illume, der gæster København indtil d. 18. oktober, afholdte Red Bull i fredags en fotoworkshop for 12 udvalgte fotografer.

 

Den ny renoverede Israels Plads i København lagde location til de mange kameralinser, som tre timer denne eftermiddag skulle bruges til at dygtiggøre de heldige fotografer der havde opnået en plads på workshoppen.

Til at videregive råd samt fif til teknisk opsætning, billedeksponering og vinkler, var det de to anerkendte fotografer, Claus Bjørn Larsen og Esben Zøllner Olesen, som styrede slagets gang. Foran linsen havde deltagerne intet ringere end den franske verdensmester i flatland BMX, Matthias Dandois, samt to lokale skatere at arbejde med.

 

_A9V3726 copyHård kamp om at få det fede skud…

 

En af de heldige som deltog i workshoppen var Jakob Gjerluff Ager. Han havde nemlig opnået plads igennem sin flotte placering til Riders.dk MONEYSHOT! 2014 ugen forinden. Og workshoppen var for Jakob bestemt en helt unik oplevelse:

 

Det var en kanon oplevelse! Både at møde de to inspirerende fotografer samt dygtige atleter, men ikke mindst ligesindede fotografer. Det er super fedt at Red Bull har sat fokus på fotograferne bag kameraet, og arrangeret et event tiltænkt os i ekstremsportsmiljøet som oftest bliver overset!

 

Jakob og de andre deltagere fik rig mulighed for at udfordre dem selv med deres kameraer. Delt op i to hold, fik de skiftevis en session med flatland BMX og en session med skateboard. Herunder ses et af Jakobs billeder fra sessionen med flatland BMX’eren, Matthias Dandois.

 

jakob_agerJakob Gjerluff Agers billede af Matthias Dandois i parkeringstilkørslen på Israels Plads…

 

En anden workshopdeltager var Johannes Bonde. Johannes har i forvejen arbejdet rigtig meget med fotografi, især portrætfotos, men fik ligeledes meget ud af Claus og Esbens ekspertise:

 

Det var en god kombination af erfaring og tekniske færdigheder mellem Claus og Esben. Det lærte vi rigtig meget af.

 

Af tekniske færdigheder var der blandt andet fokus på brug af ekstern blitz som kan være med til at skabe nogle helt unikke billeder. Herunder ses et af Johannes billeder af Matthias Dandois.

 

Red-Bull-photo-workshop-hjemmeside-5_900Johannes Bondes bud på hvordan man fanger en verdensmesters bevægelser…

 

Alt i alt var det en inspirerende fredag eftermiddag for de 12 deltagere, hvor smilet efterfølgende var svært at skjule. Det er sjældent at der bliver sat fokus på kunstneren bag et vellykket ekstremsportsbillede, men workshops som denne, sender miljøet i den rigtige retning. For hvem ved, måske er det en dag en dansker der kommer med i den eksklusive top 50 til Red Bull Illume.

Red Bull Illume udstillingen med de 50 flotte billeder kan ses på Nytorv i indre København, hver dag fra kl. 17-23, indtil d. 18. oktober. Læs mere om selve udstillingen HER.

 

Her til sidst kan I nyde et par ekstra billeder fra fredagens workshop.

 

_A9V4062 copyClaus Bjørn Larsen introducere workshoppen…

_A9V4079 copyStine Sophie Winckel ofre sig for skuddet…

_A9V3812 copyJakob Gjerluff og Matthias Dandois diskuterer næste skud…

_A9V3819 copyNogle gange kommer der dog udfordringer i vejen…

_A9V3744 copyThomas Nyhus fanger kickflippet imens Claus Bjørn holder blitzen…

_A9V3888 copyDer var også tid til at skyde life style billeder af atleterne…

_A9V4094 copyEller helt klassiske portrætfotos…

_A9V3768 copyClaus Bjørn kommer med tekniske fif…

_A9V4047 copyEsben Zøllner vejleder undervejs…

_A9V4001 copyLet me see that! – atleternes interesse for det gode billede var stor…

 

COPYRIGHT: ALLE BEHIND THE SCENES BILLEDER TILHØRER JESPER GRØNNEMARK (www.gronne.dk)