arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

puls

Frederiksholm Kanal indtaget af wakeboardere til Red Bull Cope’n’waken


Årets Red Bull Cope’n’waken fandt i går sted. Over 10.000 tilskuere trodsede de mørke skyer og mødte op for at følge den vilde wakeboard konkurrence, der fandt sted med 12 seje wakeboardere fra hele Europa.    Det hele foregik i Frederiksholms Kanal, som ligger lige foran Christiansborg. Her var opsat et 130 meter langt kabelsystem til at trække atleterne igennem kanalen med over 30 km/t. I vandet var der opstillet to obstacles, hvoraf det ene af dem var et større et med forskellige...

af Marie Tvarnø

6 år siden


Årets Red Bull Cope’n’waken fandt i går sted. Over 10.000 tilskuere trodsede de mørke skyer og mødte op for at følge den vilde wakeboard konkurrence, der fandt sted med 12 seje wakeboardere fra hele Europa. 

 

EZ_Cope'n'waken 2016_10
Foto: Esben Zøllner Olesen

Det hele foregik i Frederiksholms Kanal, som ligger lige foran Christiansborg. Her var opsat et 130 meter langt kabelsystem til at trække atleterne igennem kanalen med over 30 km/t. I vandet var der opstillet to obstacles, hvoraf det ene af dem var et større et med forskellige muligheder. Alle deltagere ydede deres bedste og publikum var vilde med det.

Der var i alt 12 riders med til konkurrencen. Konkurrencen startede med de indledende heats, som var i ‘head to head’ format. Ridersne kørte to og to mod hinanden, og i hvert af de 6 heats gik 1 rider videre. Herefter gik 6 riders videre til 2. runde, hvor vinderne fra første runde kørte mod hinanden 2 og 2 igen. Dette førte så til en finale med de sidste 3 riders, der kørte mod hinanden. Solen tittede frem bag skyerne, som finalen gik igang, og dette gjorde på ingen måde stemningen blandt publikum og riders dårligere. Turister fra hele verden stoppede op og fulgte spændte med, og der blev klappet og råbt fra tilskuerne, der nød showet fra start til slut.

 

 

JG_Copenwaken 9
Foto: Jesper Grønnemark


Dagens helt store vinder blev tyske Dominik Gührs, der i finalen satte de bedste tricks samtidig med, at han viste et kæmpe overskud. Han er 26år, er blevet Worldchampion to gange og tre gange Worldcupchampion. På en stærk 2. plads kom ungarnske Szebasztian Szolath på 23. Han har levet livet på vandet, siden han var 8år og startede karrieren på vandski. På en velfortjent 3. plads kom danske Robin Leonard, som var konkurrencens alderspræsident på 30. Efter konkurrencen udtalte Robin til Red Bull; ”Det har været en super fed oplevelse, at få lov til konkurrere og vise nogle tricks i centrum af København. Opbakningen fra publikum hele kanalen rundt var fantastisk.” 

JG_Copenwaken_2016_2-1
Foto: Jesper Grønnemark

 

 

TOP 3 PLACERINGER:

  1. Dominik Gührs, Tyskland
  2. SzebasztianSzolath, Ungarn
  3. Robin Leonard, Danmark

 

 

Skærmbillede 2016-09-04 kl. 12.08.37

 

EZ_Cope'n'waken 2016 5
Foto: Esben Zøllner Olesen